Du er her: 
tirsdag12nov2019

Aftenhøjskole

tirsdag12nov2019 kl. 19:00 - 21:00

Journalist og forfatter Anna Elisabeth Jessen, Hoptrup kommer til Egen Sognegård. AEJ har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og vundet flere internationale priser. I år er hun debuteret som skønlitterær forfatter til romanen ”Om hundrede år”.

Det er en sønderjysk familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914 – 2014, et kapitel for hvert år. ”Om hundrede år” begynder i 1914, da Første Verdenskrig bryder ud. Vi følger Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, han vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn, hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor den store krig trækker helt op til 2014.

Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie set i et sønderjysk perspektiv. Denne aften vil AEJ fortælle om arbejdet med at skabe romanen, som har fået en flot modtagelse af litteraturkritikerne og rigtig mange fine anmeldelser.

Husk at melde jer til på khj@km.dk tirsdag d. 12.nov. inden kl. 12.00.