Aftenhøjskolen

Tirsdag den 17. september. kl. 19.00 starter vi igen op i Egen Sogns Aftenhøjskole og det første foredrag i denne sæson er noget ud over det sædvanlige. Jens Lyster, min forhenværende kollega fra Notmark, har nu gennem nogle år arbejdet med en hidtil ukendt salmedigter Peter Ernst fra Ketting. Foredraget kunne man ganske humoristisk kalde ”Miraklet på lossepladsen” jvf. artiklen i forrige udgave af VEA, men Jens Lysters bog hedder rettelig ”Den alsiske Brorson, salmedigteren Peter Ernst og hans forfatterskab (1718-1776)” .

Der bliver denne aften tale om en præsentation af denne bog og der vil blive sunget nogle af Peter Ernsts salmer på melodier vi kender den dag i dag. Jens Lyster vil selvfølgelig også fortælle om Peter Ernst og om processen med at få udgivet bogen, som denne aften, takket være sponsorerne (Danfoss, Linak og Det sønderjyske Salmelegat) kan købes i Sognegården for blot 100kr. Der er tale om en indbundet bog på i alt 480 sider.

 

Tirsdag den 12. november. Journalist og forfatter Anna Elisabeth Jessen, Hoptrup kommer til Egen Sognegård. AEJ har lavet radio, tv og dokumentarfilm siden 1984 og vundet flere internationale priser. I år er hun debuteret som skønlitterær forfatter til romanen ”Om hundrede år”.

Det er en sønderjysk familiehistorie fortalt fra skiftende perspektiver i hundrede korte nedslag fra 1914 – 2014, et kapitel for hvert år. ”Om hundrede år” begynder i 1914, da Første Verdenskrig bryder ud. Vi følger Hans, der som dansk sønderjyde må kæmpe på tysk side, han vender aldrig hjem til slægtsgården. I stedet overtager svogeren Marius og søsteren Helene gården. De får fem børn, hvis liv præges voldsomt af deres døve far og de spor den store krig trækker helt op til 2014.

Et medrivende tidsbillede med grumme skæbner og et skarpt blik for det usagtes evne til at forme og forkludre livet for en familie. Hundrede års danmarkshistorie set i et sønderjysk perspektiv. Denne aften vil AEJ fortælle om arbejdet med at skabe romanen, som har fået en flot modtagelse af litteraturkritikerne og rigtig mange fine anmeldelser.

 

Møderne afholdes i Egen Sognegård.

Deltagelse 25 kr. og husk tilmelding på: khj@km.dk

eller på telf. 7445 8490 senest tirsdag inden kl. 12.00.

Man må gerne benytte kirkebilen.